Voor werknemers

Je hebt een vaststellingsovereenkomst gekregen

Op een vrijdagmiddag kreeg je te horen dat je werkgever vindt dat je disfunctioneert of dat het bedrijf moet reorganiseren. Helaas komt jouw arbeidsplaats te vervallen. Bizar eigenlijk, want je werkt al jaren voor je werkgever zonder dat je ooit wat negatiefs hoorde.

Hoe moet dat nu verder? Je hebt een huis met hypotheek. Die verre reis die je net geboekt hebt, kun je niet meer annuleren.

'Oog voor het menselijke aspect van het juridische proces'

Marguerite Fraser

Senior HR Business Partner

Suzanne heeft mij als werknemer bijgestaan tijdens de afhandeling van een reorganisatie. Wie een professioneel en plezierig mens als advocaat zoekt die duidelijk zegt wat je van haar kunt verwachten en die snel en betrouwbaar reageert, kan ik Suzanne van harte aanbevelen. Zij heeft oog voor het menselijke aspect van het juridische proces en laat ruimte voor eigen inbreng. Dankzij haar zakelijke maar vriendelijke formulering bij het verdedigen van je belangen, zorgt zij dat het gesprek met de andere partij constructief blijft. Daarnaast levert zij een ruimhartige nazorg met extra hulp, goede vragen en gouden tips. Voor mij heeft de samenwerking met Suzanne een alleszins positief resultaat gehad met behoud van de goede relatie met de werkgever. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Je werkgever heeft je op staande voet ontslagen

Je kwam afgelopen donderdag te laat en het was niet de eerste keer. Of je gooide in een boze bui een kopje thee om terwijl je nog een scheldwoord riep. Het was niet je bedoeling. Dat zei je ook. Toch werd je op staande voet ontslagen.

OK, je baas en jij zijn niet de beste vrienden, maar dat is toch geen reden voor ontslag op staande voet? En nu hoorde je ook nog dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. Dat kan toch niet zomaar?

'Beslagen ten ijs'

E. Villevoye

Onlangs heeft Suzanne mij voorzien van arbeidsrechtelijk advies. Naast het feit dat zij mij snel van goed advies heeft voorzien, was zij deskundig en betrokken. Suzanne verdiepte zich in mijn dossier en heeft deze zorgvuldig en doortastend behandeld, waardoor ik beslagen ten ijs mijn uitdaging aanging en een positief resultaat heb behaald.

Als advocaat haal ik de emotie uit de zaak

Want zou het niet fijn zijn als je meer zekerheden en duidelijkheid krijgt over de beste scenario’s en je opties? Als het even kan van iemand die naast je staat, het hoofd koel houdt en die weet wat mogelijk is en onmogelijk is.

Je investeerde in de arbeidsrelatie. Een goede oplossing is noodzakelijk, liefst met respect voor beide partijen. En als het niet lukt dan gewoon in jouw belang.

Door de jaren heen hielp ik honderden werknemers. Vanwege die ervaring werk ik snel en efficiënt. Vaak kan ik in één oogopslag zien wat je nodig hebt in een situatie dat je een vaststellingsovereenkomst mee kreeg of je werkgever je op staande voet ontsloeg.

'Nooit kunnen denken dat het contact met een advocaat zo gestroomlijnd en plezierig kon zijn'

Natasja Dekker

Enorm bedankt voor jouw professionele en persoonlijke ondersteuning in deze belangrijke fase van mijn leven! Jij bent de eerste advocaat die ik ooit heb geconsulteerd, gesproken zelfs, en ik had nooit kunnen denken dat het zo gestroomlijnd en plezierig zou zijn.

Redelijke kosten

In veel gevallen bied je werkgever aan de advocaatkosten voor zijn rekening te nemen. En anders proberen we dat uit te onderhandelen. Als je voor rechtsbijstand verzekerd bent, kunnen we de zaak vaak doen op kosten van de verzekeraar. Mocht dat allemaal niet mogelijk zijn dan reken ik een fair tarief waarbij inzichtelijkheid voorop staat.

 

Welke problemen loste ik al eerder op? Denk aan:

 • Re-integratieperikelen
  Je werkgever weigert je te laten re-integreren.
 • Concurrentiebeding en relatiebeding
  Je vertrekt naar de concurrent, maar hebt een beding in je arbeidsovereenkomst.
 • Reorganisaties
  Kom jij wel in aanmerking voor ontslag vanwege een bedrijfseconomische of organisatorische noodzaak?
 • Afvloeiingsregelingen
  Bij een ontslag wil je een zo hoog mogelijke vergoeding ontvangen.
 • Ontslag
  Je werkgever zegt dat je disfunctioneert, er is een verschil van inzicht of een mismatch.
 • OR, medezeggenschap en personeelsvertegenwoordigingen
  Wat is hun rol in de organisatie?
 • Overgang van onderneming
  Je werkgever neemt een ander bedrijf over. Waar moet je opletten bij de overgang?
 • Payrolling, uitzending en andere driehoeksverhoudingen
  Wat zijn je rechten als je in zo’n arbeidsrelatie zit?
 • Arbowetgeving
  Wat moet je weten over de arbeidsomstandigheden?
 • cao-recht
  Welke cao volgt je werkgever en wat houdt dat voor jou in?
 • Voorkomen is beter dan genezen
  Voldoet de aangeboden arbeidsovereenkomst wel? Staat die bonusregeling wel goed opgenomen?

 

En nu?

Bel of mail me. Dan kijken we vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn en of ik je kan helpen.

Contact

1