Voor werkgevers

Je bedrijf verkeert in financieel zwaar weer

Alle kosten waarop je kon besparen, schrapte je al. Je probeerde met één werknemer een regeling te treffen, maar dat mocht niet baten.

Een reorganisatie lijkt de oplossing, maar dat kost geld. Geld dat je eigenlijk niet hebt. Hoe los je het zo efficiënt en netjes mogelijk op?

'Een betrokken en bevlogen advocaat'

Gertjan Martens

DGA Practicum Print Management BV

Als ondernemer is het essentieel dat je een deskundige bij de hand hebt op het gebied van arbeidsrecht die snel en accuraat kan handelen. Naast kennis van zaken is ook een heldere en duidelijke communicatie van wezelijk belang. Suzanne Meijers is een betrokken en bevlogen advocaat met oog voor de situatie en belangen. In meerdere zaken heeft ze mij geholpen met een goed resultaat en een nette afhandeling.

Je zieke werknemer weigert te re-integreren

Hoe eerder hij weer aan het werk is, hoe beter. Maar hij weigert gewoon, zelfs nadat de bedrijfsarts zei dat hij echt weer voor een paar uur per dag aan de slag moest.

Je las ergens dat je hem dan kon ontslaan. Dat deed je gelukkig niet, want dat zou alleen nog maar meer kopzorgen met zich meebrengen. Maar hoe nu verder?

'Vaak hebben wij dezelfde dag al een duidelijk antwoord'

Jasper Haartsen

directeur Handhaving Support

Wij werken sinds 2012 naar alle tevredenheid samen met Suzanne en zij ondersteunt onze 100+ medewerkers organisatie met alle arbeidsrechtelijke zaken. Suzanne is kundig, proactief en vaak hebben wij dezelfde dag al een duidelijk antwoord waarmee wij verder kunnen. Ook het jaarlijks aanpassen van onze arbeidsvoorwaarden en het up-to-date maken van de contracten besteden wij aan haar uit. Suzanne houdt ons ook op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied en benadert ons daarover, zodat wij problemen voor kunnen zijn. Wij bevelen haar van harte aan iedere organisatie of cliënt die op een professionele manier ontzorgd wil worden.

Als Advocaat kan ik niet altijd een Walhalla beloven

Maar zou het niet fijn zijn als je meer zekerheden en duidelijkheid krijgt over de beste scenario’s en je opties? Als het even kan van iemand die naast je staat, het hoofd koel houdt en die weet wat mogelijk is en onmogelijk is.

Je investeerde in een kostbare arbeidskracht. Een goede oplossing is noodzakelijk, liefst met respect voor beide partijen. En als het niet lukt dan gewoon in jouw belang.

Door de jaren heen hielp ik honderden bedrijven. Vanwege die ervaring werk ik snel en efficiënt. Vaak kan ik in één oogopslag zien wat jouw bedrijf nodig heeft als het gaat om die zieke werknemer of een reorganisatie.

 

'Begrijpelijk, snel en to the point'

Anne van der Heide

Happiness Officer Bizzomate

Bij Bizzomate zijn onze mensen ons goud en we willen dat alles daarom goed geregeld is, ook juridisch.

Het is prettig schakelen met Suzanne voor bijvoorbeeld een review op een contract of om even mee te kijken als iemand onbetaald verlof wil voor een mooie lange reis.

Gelukkig hebben we niet vaak “probleemgevallen”, maar ook dan is ze een prettige partner die de zaken van verschillende kanten bekijkt en goed en simpel advies geeft.

Redelijke kosten

En daarmee bespaar je als bedrijf niet alleen al snel behoorlijke bedragen, maar ook kopzorgen. Je kunt je tijd immers wel beter besteden.

Wat ook prettig is, is dat ik een redelijk tarief reken zonder wazige zaken als kantoorkosten. Inzichtelijkheid staat voorop.

'Naast een top advocaat ook nog eens een fijn persoon om mee te sparren'

Vincent Maaskant

Partner van Db-m bouwmanagement en communicatie

Ik ben partner van Db-m, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in projectmanagement en communicatie voor grote- en complexe opgaves in de Bouw & Vastgoed.

De samenwerking met Suzanne werkt super! Wij kennen elkaar nu al weer wat jaren. Het is niet dat we elkaar wekelijks spreken, maar op die momenten dat je haar nodig hebt, is ze altijd bereikbaar. Niet alleen voor een concrete opdracht, integendeel. Ook als het gaat om even van gedachten te wisselen over zaken waar we tegenaan lopen, hoe we zaken aan de voorkant beter juridisch kunnen organiseren, waar de risico’s liggen en hoe we hier nu en in de toekomst het beste mee om kunnen gaan etc. Zaken waar je als ondernemer in het dagelijkse leven mee te maken krijgt of even tegenaan loopt. 

De communicatie met Suzanne is zeer laagdrempelig en ondanks dat we ook weleens binnen db-m met een vervelende situatie te maken hebben gehad, en een mogelijk impopulaire maatregel die we moesten nemen, is het fijn om met Suzanne samen te werken. Naast het deskundige advies dat zij geeft is ze ook persoonlijk enorm betrokken. Dat helpt, soms is het ook even fijn om je hart te lucht en te merken dat iemand je dan naast op juridische inhoud ook als mens volkomen begrijpt.

Ik heb Suzanne onlangs nog voorgesteld aan een zakelijke relatie van mij, ik weet zeker dat het gaat klikken!

Welke problemen loste ik al eerder op? Denk aan:

 

 • Re-integratie zieke werknemers
  Je zieke werknemer weigert te re-integreren.
 • Concurrentiebeding en relatiebeding
  Je ex-werknemer vertrekt naar de concurrent.
 • Nevenarbeidbeding
  Naast werken voor jou is je werknemer ook druk met belastende nevenwerkzaamheden.
 • Proeftijdontslag
  De samenwerking bevalt toch niet zo goed als je dacht.
 • Reorganisaties
  Vanuit een bedrijfseconomische of organisatorische noodzaak moet je je bedrijf herinrichten.
 • Sociaal plan
  De vakbond wil graag een sociaal plan afspreken.
 • Afvloeiingsregelingen
  Je betaalt het liefst geen beëindigingsvergoeding of in ieder geval zo fair mogelijk.
 • Ontslag
  Je werknemer disfunctioneert, er is een verschil van inzicht of een mismatch.
 • OR, medezeggenschap en personeelsvertegenwoordigingen
  Hoe ga je ermee om?
 • Overgang van onderneming
  Je neemt een ander bedrijf over. Waar moet je aan denken?
 • Payrolling, uitzending en andere driehoeksverhoudingen
  Wanneer is welke vorm gunstig voor je bedrijf?
 • Arbowetgeving
  Wat moet je weten over de arbeidsomstandigheden?
 • cao-recht en stakingsrecht
  Welke cao volg je en wat houdt dat in? Wat als je werknemers gaan staken?
 • Voorkomen is beter dan genezen
  Denk aan duidelijke arbeidsvoorwaardenregelingen, model arbeidsovereenkomsten, hulp bij dossieropbouw.

 

En nu?

Bel of mail me. Dan kijken we vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn en of ik je kan helpen.

Contact