Voor HR-Professionals

Je hebt een vaststellingsovereenkomst opgesteld

Een collega moet vertrekken. Het pijnlijke gesprek heb je al met hem gevoerd. Hij schakelt op jouw advies een advocaat in. Maar ja, die wil onderhandelen. Dat besteed je liever uit.

Linda Zwanenburg

De Ontslagexpert

‘Ik ben zelf een HR professional die goed in het arbeidsrecht onderlegd is. Toch is het super fijn om in bijzondere of minder vaak voorkomende situaties even snel te kunnen sparren of overleggen met een next level professional die arbeidsrecht als vak heeft. Suzanne is altijd goed bereikbaar en komt snel met een concreet antwoord of advies. Dat maakt dat ik snel kan schakelen en weer snel verder kan. Ze is een ontzettend waardevolle sparringpartner waar ik al lange tijd regelmatig met veel plezier gebruik van maak.’

De directie besluit te reorganiseren

Het gaat al even niet zo lekker met het bedrijf. Je krijgt te horen dat van meerdere collega’s afscheid moet worden genomen. Je weet heus wel iets van afspiegelen en de onderbouwing van een ontslagaanvraag. Maar hoe ga je concreet aan de slag?

Brenda Cumaunang

Manager HRM Stichting Concert- en congresgebouw De Doelen

Tja, dan moet je reorganiseren door de coronacrisis. Ik was op zoek naar een arbeidsrechtadvocaat die de Doelen hierin juridisch bij kon staan, meteen al in de voorbereidende fase. Zo eentje die alles op een fijne manier kan uitleggen, begeleiden en alle scenario’s vanuit verschillende hoeken kan benaderen. In Suzanne vond ik dit. Mede dankzij Suzanne hebben we de reorganisatie, hoe schrijnend het ook is, ‘succesvol’ doorgevoerd. Wat mij betreft een ‘blijvertje’. Want ik blijf Suzanne nu ook nog steeds benaderen voor andere gevallen en ze neemt altijd direct op of belt me in ieder geval dezelfde dag nog terug om even te sparren. Zo wil je het precies. Van harte aan te bevelen!

Gewoon even sparren

Door onze gecombineerde kennis van het arbeidsrecht is het snel schakelen. Jij belt mij met een vraag. Ik vertel je zo kort en praktisch mogelijk hoe het juridisch zit, zodat jij weer verder kunt. En als ik jou werk uit handen kan nemen, doe ik dat natuurlijk ook graag.

Daarbij houd ik steeds oog voor jouw rol in de organisatie, of je nu als externe HR-professional werkt of in dienst bent.

Vakmedia voor HR-professionals

Ik gaf input en schreef meerdere artikelen in vakmedia voor HR-professionals. Bijvoorbeeld voor HR Rendement, hét nieuws- adviesmagazine voor HR-professionals die hun organisatie verder willen helpen en voor PW. Klik hieronder om de artikelen te lezen.

Voor het geval je het gemist hebt, ik schreef het boek ‘Geen gedoe met personeel’. Van veel HR-professionals kreeg ik te horen dat ze het een heel fijn naslagwerk vinden. Bestel via deze link je exemplaar. En via deze link lees je gratis een update op de tweede druk. De derde druk is sinds juli 2024 beschikbaar.

Redelijke kosten

Ik reken een redelijk tarief zonder wazige zaken als kantoorkosten. Soms is een fixed fee mogelijk, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Inzichtelijkheid staat voorop.

Welke problemen loste ik al eerder op? Denk aan:

 • Re-integratie zieke werknemers
  Zieke werknemers die onbereikbaar zijn weer op de rit krijgen.
 • Reorganisaties
  Jij bekijkt de afspiegelingslijsten en ik stel de ontslagaanvraag op of souffleer waar nodig.
 • Onderhandelen over beëindigingsvergoedingen
  Het berekenen van de transitievergoeding kun je prima zelf, maar als het op onderhandelen aankomt, besteed je het liever uit.
 • Vaststellingsovereenkomsten
  Jij stelt de vaststellingsovereenkomsten op. Ik controleer of vul aan en zo nodig neem ik de onderhandelingen voor mijn rekening.
 • Bedrijfsreglement, handboek, gedragscode
  Jullie hebben een bedrijfsreglement, maar er moet een update komen. Wat is de laatste stand van zaken op het gebied van wet en jurisprudentie?
 • Arbowetgeving
  Wat moet je weten over de arbeidsomstandigheden?
 • Arbeidsovereenkomst
  Klopt jullie laatste arbeidsovereenkomst voor bepaalde en onbepaalde tijd nog op basis van de laatste regelgeving?
 • Dossieropbouw
  Is er echt voldoende gedaan aan dossieropbouw of heeft een leidinggevende zitten slapen?

En nu?

Bel of mail me. Dan kijken we vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn en of ik je kan helpen.

Contact