Over Suzanne Meijers

Arbeidsconflicten zijn nooit leuk

Of je nu werkgever of werknemer bent, hiervoor was je niet met elkaar in de zee. Als werkgever wil je een arbeidskracht die je bedrijf laat groeien. Als werknemer wil je een baan met hoop en ambitie. Inkomen en geluk, daar gaat het om.

Als er een arbeidsconflict is of een gedwongen reorganisatie dan is het fijn dat er iemand naast je staat die het hoofd koel houdt, die weet wat mogelijk is en onmogelijk is. Iemand die met droge ogen blijft kijken en die jou het beste adviseert.

mr. Suzanne Meijers

Ik heb sinds 2002 praktische ervaring in het arbeidsrecht

Ik help werkgevers, HR-professionals en werknemers in lastige arbeidsrechtelijke situaties.

Conflicten over re-integratie van zieke werknemers, reorganisaties van bedrijven en het helpen met dossieropbouw zijn zaken die ik dagelijks doe. En omdat ik zowel werkgevers als werknemers bij sta, weet ik de andere kant steeds goed in te schatten.

Ik ga voor de best mogelijke oplossing

Het is niet altijd mogelijk om de mooiste oplossing voor elkaar te krijgen, maar ik streef altijd naar de best mogelijke oplossing. Het gaat er mij om dat partijen een vervelend hoofdstuk kunnen afsluiten en weer door kunnen. Snelheid en duidelijkheid zijn daarbij vaak belangrijke onderdelen.

Ik ben advocaat én ondernemer. Daarvoor was ik in loondienst. Ik denk ook op die manier vanuit verschillende invalshoeken en dat helpt vaak bij het sluiten van een deal.

Doordat ik vooraf de scenario’s in de zaak met je doorneem, is mijn aanpak helder. Van mij hoef je geen langdradige teksten te verwachten, maar krijg je begrijpelijke uitleg.

Schrijven en spreken doe ik graag

Auteur

In november 2020 verscheen mijn boek ‘Geen gedoe met personeel – Arbeidsrecht voor ondernemers’ via uitgeverij Van Duuren Management. In juli 2024 volgde de derde druk. Meer informatie of het boek bestellen? Klik hier.

In vakbladen

Ik schrijf graag en veel. Zo blog ik regelmatig en publiceerde juridische artikelen, o.a. voor Sdu over payrollconstructies en andere driehoeksverhoudingen en voor arbeidsveiligheid over cameratoezicht op de werkvloer. In het tijdschrift voor HR professionals HR Rendement schreef ik: een artikel over het maken en toestaan van geluidsopnames, een artikel over het verbod op het verbod op nevenwerkzaamheden, een artikel over religieuze symbolen onder het mom van neutraliteitsbeleid, een artikel over medische of situatieve arbeidsongeschiktheid en een artikel over slapende dienstverbanden. In het tijdschrift Salaris Rendement verscheen mijn artikel over toepassing van cao’s, ook bij samenloop, dat eerder ook al verscheen in HR Rendement.

In de media

Via deze link vind je alle interviews en bijdragen aan media. Ik licht er een paar uit:

Ik eindigde met 2% verschil op de tweede plaats voor de Vrouw in de Media Award Provincie Utrecht 2019. Via deze link lees je de motivatie van stemmers.

Trainer/spreker/docent

Daarnaast geef ik regelmatig en graag trainingen. Via deze link vind je meer info over mij als trainer.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden met veel interactie is het leuk te zien dat de kennis en kunde van jou of je bedrijf in slechts een dag(deel) toeneemt.

Interesse in een bepaald onderwerp voor een training, zoals dossieropbouw, zieke werknemer en re-integratie, ontslag? Neem gerust vrijblijvend contact op en dan kunnen we zien wat ik voor je kan betekenen.

Ik houd mijn kennis dagelijks up-to-date

Onder meer door mijn lidmaatschap van verschillende specialisatieverenigingen:

  • VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
  • VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht)
  • VAAA e.o. (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam en omstreken)
  • VAAMN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland)

Meer weten?

Bel of mail me. Dan kijken we kort vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn en of ik je kan helpen.