Over Suzanne Meijers

Arbeidsconflicten zijn nooit leuk

Of je nu werkgever of werknemer bent, hiervoor was je niet met elkaar in de zee. Als werknemer wil je een baan met hoop en ambitie. Als werkgever wil je een arbeidskracht die je bedrijf laat groeien. Inkomen en geluk, daar gaat het om.

Als er een arbeidsconflict is of een gedwongen reorganisatie dan is het fijn dat er iemand naast je staat die het hoofd koel houdt, die weet wat mogelijk is en onmogelijk is. Iemand die met droge ogen blijft kijken en die jou het beste adviseert.

mr. Suzanne Meijers

Ik heb sinds 2002 praktische ervaring in het arbeidsrecht

Ik help werkgevers en werknemers  in lastige arbeidsrechtelijke situaties.

Niet alleen de traditionele arbeidsrelaties, hebben mijn aandacht, maar ook flexibele arbeidsrelaties, zoals payrolling en uitzending heb ik scherp. Denk daarbij ook aan de arbeidsmarktpositie van opdrachtgevers en ZZP-ers.

Conflicten over re-integratie van zieke werknemers, reorganisaties van bedrijven en het helpen met dossieropbouw zijn zaken die ik dagelijks doe. En omdat ik zowel werkgevers als werknemers bij sta, weet ik de andere kant steeds goed in te schatten.

Ik ga voor de best mogelijke oplossing

Het is niet altijd mogelijk om de mooiste oplossing voor elkaar te krijgen, maar ik streef altijd naar de best mogelijke oplossing. Het gaat er mij om dat partijen een vervelend hoofdstuk kunnen afsluiten en weer door kunnen. Snelheid en duidelijkheid zijn daarbij vaak belangrijke onderdelen.

Ik ben advocaat én ondernemer. Daarvoor was ik in loondienst. Ik denk ook op die manier vanuit verschillende invalshoeken en dat helpt vaak bij het sluiten van een deal.

Doordat ik vooraf de scenario’s in de zaak met je doorneem, is mijn aanpak helder. Van mij hoef je geen langdradige teksten te verwachten, maar krijg je begrijpelijke uitleg.

 

Schrijven en spreken doe ik graag

Ik schrijf graag en veel. Zo blog ik regelmatig en publiceerde juridische artikelen, o.a. voor Sdu.

Ik werkte mee aan interviews voor NRC Handelsblad over #MeToo en seksuele intimidatie op de werkvloer, voor RTL Z online over re-integratie van zieke werknemers en over dit laatste werd ik ook geïnterviewd door BNR Nieuwsradio.

Daarnaast doceer ik. Als docent aan de hogeschool TIO gaf ik het vak Recht en Horeca en als gastdocent aan de hogeschool van Amsterdam leerde ik studenten over mediation.

Verder geef ik vaak trainingen aan HR-professionals en aan ondernemers(verenigingen). Aan de hand van praktijkvoorbeelden met veel interactie is het leuk te zien dat de kennis en kunde van jou of je bedrijf in slechts een dag(deel) toeneemt.

Interesse in een bepaald onderwerp voor een training, zoals dossieropbouw, zieke werknemer en re-integratie, ontslag? Neem gerust vrijblijvend contact op en dan kunnen we zien wat ik voor je kan betekenen.

 

Ik houd mijn kennis dagelijks up-to-date

Onder meer door mijn lidmaatschap van verschillende specialisatieverenigingen:

  • VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
  • VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht)
  • VAAA e.o. (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam en omstreken)
  • VAAMN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland)

Verder maak ik deel uit van Workbooster, een landelijk netwerk van adviseurs gespecialiseerd in de duurzame inzetbaarheid van personeel.

 

Meer weten?

Bel of mail me. Dan kijken we vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn en of ik je kan helpen.