Opdrachtgevers & ZZP’ers

Je werkt al heel lang prettig samen met een freelancer, maar twijfelt nu

Dat komt dan met name doordat het (vorige) kabinet zo zat te stoeien met de Belastingdienst over de vraag of je stiekem geen arbeidsrelatie met elkaar had. Want als je tegen je zin in toch een arbeidsrelatie blijkt te hebben, kun je rekenen op boetes en premienaheffing.

Een hoop sores waar je niet op zit te wachten. Als ondernemers kun je zowel als opdrachtgever, maar ook als ZZP-er je tijd wel beter besteden.

'Zij luisterde, legde mij duidelijk en overzichtelijk uit wat de mogelijkheden waren'

Janneke van den Berg

Critical Alignment Yogadocent Utrecht

Het geven van yogalessen volgens de critical alignment yogamethode is echt een ander vak dan het goed vastleggen/regelen rond wel of geen arbeidsovereenkomsten, schijnconstructies. Ik raakte het spoor bijster. Suzanne Meijers luisterde, legde mij duidelijk en overzichtelijk uit wat de mogelijkheden waren. Welke voor- en nadelen er aan iedere optie hingen. Zij maakte een passende overeenkomst die ik bij de verschillende studio’s waar ik les geef kan overleggen.

Moet je nu wel of niet een modelovereenkomst sluiten?

De Wet DBA bestaat, maar daarmee lijkt alles gezegd. Maar klopt dat wel? Nu wordt er weer gesproken over een opdrachtgeversverklaring. En is het wel noodzakelijk om een overeenkomst te sluiten als opdrachtgever en ZZP-er?

Je bent allebei een bedrijf en wil koste wat kost voorkomen dat je in een arbeidsrelatie zit. Daarnaast wil je gewoon goede afspraken maken over de verwachtingen die je over en weer hebt.

Als advocaat haal ik de angel uit het probleem

Want zou het niet fijn zijn als je meer zekerheden en duidelijkheid krijgt over de scenario’s en opties? Als het even kan van iemand die weet wat mogelijk is en onmogelijk is.

Door de jaren heen hielp ik meer dan honderd opdrachtgevers en ZZP-ers. Vanwege die ervaring werk ik snel en efficiënt. Vaak kan ik in één oogopslag zien wat je nodig hebt.

 

Redelijke kosten

Ik reken een redelijk tarief zonder wazige zaken als kantoorkosten. Vaak is een fixed fee mogelijk, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Inzichtelijkheid staat voorop.

 

Welke problemen loste ik al eerder op? Denk aan:

 • Modelovereenkomsten DBA
  Door middel van het aanleveren van een model of op basis van maatwerk, net wat de voorkeur heeft.
 • Overeenkomst van opdracht
  Zodat de opdrachtgever en de ZZP-er precies weten waar ze aan toe zijn.
 • Managementovereenkomst
  Ook een managementovereenkomst is vaak een overeenkomst van opdracht.
 • Kennisupdates
  Ik houd bij wat verandert op het gebied van arbeidsrelaties en houd je op de hoogte van wat je kunt doen om schijnconstructies te voorkomen.

 

En nu?

Bel of mail me. Dan kijken we vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn en of ik je kan helpen.

Contact

1